• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 431 12 33
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe menu

Poniedziałek 19.05.:

śniadanie:  kanapka z masłem, kiełbasą kminkową i pomidorem, kawa z mlekiem, herbata owocowa, owoc (1,2,3)

obiad: kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i zielonym koperkiem, spaghetti z mięsem mielonym, kompot wieloowocowy  (1,2,3,5)

podwieczorek: bułka grahamka z masłem, pastą rybno-jajeczną ze szczypiorkiem, herbata z cytryną (1,2,3,4)

 Wtorek 20.05:

śniadanie:  bułka kanapkowa masłem, pastą twarogową, kawa z mlekiem, herbata z cytryną, owoc(1,2,3)

obiad: rosół z lanym ciastem i zieloną pietruszką, sznycel drobiowy, ziemniaki pure z koperkiem, mizeria z ogórka i sałaty lodowej z jogurtem naturalnym,kompot wieloowocowy  (1,2,3,5)

podwieczorek:  ryż z jabłkiem i cynamonem,(1,2,3)

Środa 21.05 :     

śniadanie: chleb z masłem,polędwicą sopocką i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, jogurt (1,2,3)

obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami i zieloną koperkiem, pierogi leniwe na słodko z masłem klarowanym, kompot wieloowocowy (1,2,3,5)

podwieczorek:  kanapka z chleba pszenno-żytniego z masłem, pomidorem, jajkiem gotowanym i sałatą zieloną, herbata z cytryną(1,2,3)

Czwartek 22.05 :     

śniadanie: zupa mleczna z płatkami Nestle, chleb baltoński żytni z masłem, serek topiony, rzodkiewka, herbata owocowa, owoc (1,2,3,7,8)

obiad: rosół drobiowo-wołowy i zieloną pietruszką z makaronem literkami, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem oprószana, lemoniada cytrynowa z miodem (1,2,3,5)

podwieczorek: budyń czekoladowy domowy, paluchy kukurydziane, warzywo (1,2,3,7,8)

Piątek 23.05 :     

śniadanie: chleb z masłem, pastą z makreli wędzonej ze szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem, herbata z cytryną, owoc (1,2,3,4)

obiad: zupa pieczarkowa z grzankami i zieloną pietruszką, miruna z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot truskawkowy,  (1,2,3,4,5)

podwieczorek: babka domowa, mleko, marchewka (1,2,3)

 

Alergeny

Legenda:

  1. - zboża zawierające gluten;
  2. - mleko i produkty pochodne;
  3. - jaja i produkty pochodne;
  4. - ryby i produkty rybne;
  5. - seler;
  6. - orzeszki ziemne;
  7. - orzechy;
  8. - soja i produkty pochodne;
  9. - gorczyca;
  10. - nasiona sezamu;
  11. - skorupiaki i produkty pochodne;
  12. - łubin;
  13. - mięczaki i produkty pochodne;
  14. - dwutlenek siarki;

Intendent zastrzega sobie zmiany w menu z przyczyn niezależnych do niego.
Proszę śledzić tygodniowe menu na tablicy ogłoszeń w holu głównym przedszkola.

do góry