• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 431 12 33
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe menu

Poniedziałek 2.12 :     

śniadanie: kanapka z masłem i kiełbasą krakowską, ogórkiemm kiszonym, kawa z mlekiem, herbata malinowa z miodem, owoc(1,2,3)
obiad: kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i zielonym koperkiem, racuchy drożdżowe z otrębami pszennymi, dżemem truskawkowym 100% kompot jabłkowy (1,2,3,5)
podwieczorek:  bułka z masłęm, pastą z tuńczyka, jajka i rzodkiewki, herbata z cytryną(1,2,3,4)

Wtorek 3.12:

śniadanie: bułka mleczna z masłem,  miodem, mleko, herbarbata z cytryną, owoc(1,2,3)
obiad: zupa ryżowa na wywarze mięsno-warzywnym z zieloną pietruszką, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym, ziemniaki purre, suróka z selera z rodzynkami i orzechami włoskimi z jogurtem.(1,2,3,5)
podwieczorek: krążki ryżowe, banan, lemoniada cytrynowa z miodem(1,2,3, 7)

Środa 4.12.:

śniadanie:   zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka kanapkowa z masłem, serkiem topionym, papryka czerwona.(1,2,3,5)

obiad: zupa pieczarkowa z lanym ciastem i zieloną pietruszką, wieprzowina w kapuście, ziemniaki, kompot(1,2,3,5)

podwieczorek: bułka kajzerka z masłem, serem do krajania, sałatą zieloną, herbata z cytryną (1,2,3,7,8)

Czwartek 5.12.:

śniadanie:  chlyb z ziorkami z masłym, tomatom, sznitlochym, bonkawa, łowoc(1,2,3)

obiad: nudelzupa ze zielonom naciom, gumiklyjzy ze zołzom i miensym, mogro kapusta, kompot (1,2,3,5)

podwieczorek: puding, maszkety, apluzina(1,2,3)

 Piątek 6.12.:

śniadanie: chleb z masłem, jajecznicą ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem, soczek jabłkowy, niespodzianka, owoc.(1,2,3)
obiad: żurek śląski z ziemniakami tłuczonymi z zielonym koperkiem, miruna z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)
podwieczorek: galaretka owocowa z bitą śmietananą (1,2,3)

Alergeny

Legenda:

  1. - zboża zawierające gluten;
  2. - mleko i produkty pochodne;
  3. - jaja i produkty pochodne;
  4. - ryby i produkty rybne;
  5. - seler;
  6. - orzeszki ziemne;
  7. - orzechy;
  8. - soja i produkty pochodne;
  9. - gorczyca;
  10. - nasiona sezamu;
  11. - skorupiaki i produkty pochodne;
  12. - łubin;
  13. - mięczaki i produkty pochodne;
  14. - dwutlenek siarki;

Intendent zastrzega sobie zmiany w menu z przyczyn niezależnych do niego.
Proszę śledzić tygodniowe menu na tablicy ogłoszeń w holu głównym przedszkola.

do góry