• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 431 12 33
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe menu

Poniedziałek 19.02.:     

śniadanie: chleb z masłem, polędwicą sopocką i pomidorem, kawa biała, herbata owocowa, owoc (1,2,3)
obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i ziel. pietruszką, naleśniki z twarogiem na słodko, kompot wieloowocoy (1,2,3,5)
podwieczorek:  kanapka z masłem, jajkiem gotowanym, rzodkiewką i ogórkiem zieolonym ze szczypiorkiem, herbata z cytryną (1,2,3)

Wtorek 20.02.:

śniadanie: rogal z masłem, kakao, lemoniada pomarańczowa z miodem, owoc (1,2,3)
obiad: rosół wołowo-drobiowy z zielonej pietruszki z grysikiem, kopytka w sosie mięsnym, surówka z selera, orzecha włoskiego, rodzynek z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy (1,2,3,5)
podwieczorek: budyń domowy czekoladowy, krążki ryżowe, marchewka (1,2,3,7)

Środa 21.02.:

śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb baltoński z masłem i serkiem śmietankowym z rzodkiewką, sok 100%, owoc (1,2,3,7,8)
obiad: krem selerowy z grzankami i zieloną pietruszką, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot jabłkowy (1,2,3,5)
podwieczorek: sałatka owocowa, andruty (1,2,3,7,8)

Czwartek 22.02.:

śniadanie: winerki na gorąco z keczupem dla dzieci, chleb z masłem, herbata z cytryną, jogurt naturalny z miodem,marchewka (1,2,3)
obiad:
zupa neapolitańska z zacierkai i zielonym koperkiem, filet z kurczaka panierowany w sezamie, ziemniaki pure, marchewka z groszkiem oprószana, lemoniada cytrynowa (1,2,3,5,10)
podwieczorek: 
galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami 

 Piątek 23.02.:

śniadanie: bułka z masłem, pastą jajeczno-rybną ze szczypiorkiem, bawarka, herbata owocowa (1,2,3,4)
obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami i zieloną pietruszką kotlet rybny z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1,2,3,4,5)
podwieczorek: ciasto marchewkowe, sok jabłkowy 100 % (1,2,3)

Alergeny

Legenda:

  1. - zboża zawierające gluten;
  2. - mleko i produkty pochodne;
  3. - jaja i produkty pochodne;
  4. - ryby i produkty rybne;
  5. - seler;
  6. - orzeszki ziemne;
  7. - orzechy;
  8. - soja i produkty pochodne;
  9. - gorczyca;
  10. - nasiona sezamu;
  11. - skorupiaki i produkty pochodne;
  12. - łubin;
  13. - mięczaki i produkty pochodne;
  14. - dwutlenek siarki;

Intendent zastrzega sobie zmiany w menu z przyczyn niezależnych do niego.
Proszę śledzić tygodniowe menu na tablicy ogłoszeń w holu głównym przedszkola.

do góry